Ademwerk

De adem

Onze ademhaling is een primaire voorwaarde om te kunnen (over)leven en wordt als vanzelf aangestuurd. We hebben niet voor niks zoveel uitdrukkingen met het woord adem. Denk maar eens aan: buiten adem zijn, met ingehouden adem, op adem komen, een lange adem hebben, het was adembenemend.

Iedereen kent wel het moment van een adem die even stokt als we ergens van schrikken of een korte hoge adem als we gestrest zijn en soms snakken we figuurlijk of letterlijk naar adem.

En deze kennen we zéker allemaal: ‘Pff, ik kan eindelijk weer ademhalen!’ Wat betekent dat we met drukke bezigheden zó bezet zijn geweest dat we geen tijd hebben gehad voor enige ontspanning of verademing of ons door angst of zorgen beklemd voelden.

En tot slot blazen we onze laatste adem uit als we sterven…

Wat is ademwerk?

(Her)ken je dit gevoel? Dan is ademwerk echt iets voor jou. Tijdens de intensieve ademsessies werken we met de bewust verbonden adem. Dit is een techniek waarbij er steeds meer zuurstof in je lichaam komt, waardoor de gebieden waar blokkades zitten geopend worden. Je energieniveau wordt verhoogd en dit ervaar je in alle cellen van je lichaam. Je kunt je bewust worden van je eigen patronen en overlevingsmechanismen en kan door middel van de adem deze loslaten en transformeren. Hierdoor ervaar je na afloop van de ademsessie meer ruimte en meer levensenergie.

Een ademsessie werkt helend op verschillende niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Het biedt je de mogelijkheid om negatieve overtuigingen, oordelen over jezelf en vastzittende/opgeslagen emoties, oude pijn en blokkades los te laten. Met deze intensieve adem open je de blokkades in je levensenergie. De adem verbindt ook het bewuste met het onbewuste.

Wanneer kan ademwerk helpen?

Ademwerk kan je helpen bij:

 • Emotionele blokkades; niet kunnen uiten wat er in je leeft
 • Onzekerheid, minderwaardigheidsgevoel
 • Stress, burn-out klachten
 • Angst (zoals faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen)
 • Zwaarmoedig, futloos
 • Boosheid
 • Slecht slapen, moeite met ontspannen
 • Veel in het hoofd zitten
 • Relatieproblemen
 • Traumatische ervaringen

Ademwerk is niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met epilepsie, glaucoom, hartklachten of psychische problemen.   

Wat houdt een intensieve ademsessie in?

We beginnen met een intake waarin we jouw hulpvraag en patronen onderzoeken. We formuleren jouw intentie, wens of verlangen die het uitgangspunt vormt voor de sessie. Vervolgens leg ik je uit hoe de verbonden adem werkt.

Daarna volgt gedurende 30-35 minuten het actieve gedeelte met de bewust verbonden intensieve adem. Om je goed te begeleiden tijdens de sessie gebruik ik muziek, mijn stem en mijn handen voor aanrakingen van drukpunten en stretches. De geblokkeerde energie, die opgeslagen ligt op celniveau, kan vrijkomen en worden losgelaten.

Hierna volgen 10-15 minuten ontspanningsfase, waarin jouw lijf ontspant en alle sensaties en inzichten kunnen landen en integreren.

We ronden af met een reflectie op wat je hebt ervaren.

Het is jouw proces en ik ben er om je daarbij te ondersteunen.

Advies:

 • Makkelijk zittende kleding, bij voorkeur zonder ritsen en knopen
 • Tot uiterlijk 2 uur voor de sessie (lichte) voeding, daarna slechts water/kruidenthee drinken

Een eerste sessie duurt 2 uur, vervolgsessies 1,5 uur.

Comments are closed.