Waarom individuele IZR processen en ademsessies?


De kracht van individuele interactieve zelf-resonantie processen en ademsessies is dat er exclusieve aandacht is voor jouw proces, het onderzoeken van jouw innerlijke dynamieken en de ontmoeting met jezelf. Als je thema’s wilt onderzoeken die gevoelig voor je liggen en waarmee je (nog) niet in een groep wilt werken, of wanneer je de energie van (groepen) andere mensen snel als teveel ervaart, dan is een individueel proces prettiger.

Voor welke vragen kan ik een IZR proces doen?

Elke vraag of elk verlangen dat er voor jou toe doet in je leven kan aanleiding zijn voor een Interactief Zelf-Resonantieproces. Of het nu om je gezondheid gaat, om je functioneren op je werk, om relaties met andere mensen, om gedrag of gevoelens die je van jezelf niet begrijpt, of om het verwerken van tegenslagen, ingrijpende gebeurtenissen of verlieservaringen: elk verlangen dat jij formuleert kan het vertrekpunt zijn.

Hoe zit het met hygiëne maatregelen?

Ik gebruik voor elke sessie schone lakens, kussenslopen en dekens; deze worden altijd op 60º gewassen.
Na elke sessie wordt de ruimte gereinigd.
Bij de IPT sessies gebruik ik altijd voor elke sessie nieuwe latexvrije handschoenen.
Na afloop ontsmet ik alles wat ik met mijn handen heb aangeraakt.

Moet ik helemaal bloot zijn voor een IPT sessie?


Je bovenkleding houd je aan. Je ontbloot alleen je onderlijf. Sokken mag je ook aanhouden. Ik dek je toe met allemaal dekens en handdoeken, dus je blijft goed warm en ligt dus niet open en bloot op de tafel zoals bij de gynaecoloog.
Ik ben tijdens de sessie uiteraard te allen tijde volledig gekleed.

Is IPT hetzelfde als bekkenbodemfysiotherapie?

Integral Pelvic Therapy® is niet hetzelfde als bekkenbodem-fysiotherapie. Een fysiotherapeut kijkt doorgaans puur naar het bewegingsapparaat, terwijl IPT het mentale en emotionele aspect integreert met het fysieke. Ik zal altijd adviseren om contact te zoeken met een bekkenbodem-fysiotherapeut als ik denk dat dit zinvol is.

Voor wie is IPT bedoeld?

Integral Pelvic Therapy® is geschikt voor alle vrouwen met bekkengerelateerde klachten zoals: pijn in het bekkengebied, pijn tijdens seks, pijnlijke menstruatie, vruchtbaarheidsproblemen, incontinentie, gevoelloosheid of pijn in het bekken na een zwangerschap, geboorte en/of operatie.

Hoe lang duurt een sessie?

Een ademsessie duurt 1,5 uur (de eerste keer inclusief intake duurt 2 uur).

Een Integral Pelvic Therapy® sessie duurt 2 uur

Een Interactief Zelf-Resonantieproces duurt 1,5 uur (de eerste keer inclusief intake duurt 2 uur).